Godło Polski
BIP

Jadłospis

Poniedziałek 18.12.2017
Zupa  pomidorowa z warzywami i makaronem, naleśniki z dżemem niskosłodzonym, mandarynka
Zawiera alergeny: Zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne , jaja i produkty pochodne, seler i produkty pochodne
Wtorek 19.12.2017
Udko z kurczaka, ziemniaki  z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej i ogórka kiszonego, sok naturalny, jabłko
Zawiera alergeny: Zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne , jaja i produkty pochodne, seler i produkty pochodne
Środa  20.12.2017
Pierogi z serem, śmietaną i sosem truskawkowym, herbata  z miodem, jabłko
Zawiera alergeny: Zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne , jaja i produkty pochodne
Czwartek  21.12.2017
Ryba po grecku, ziemniaki piure z koperkiem, herbata miętowa, pomarańcza
Zawiera alergeny:  mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), zboża zawierające gluten, seler i produkty pochodne
Wtorek 02.01.2018
Kapuśniak słodko-kwaśny z warzywami, mięsem, budyń z malinami, chleb razowy, jabłko
Zawiera alergeny:  Zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne
Środa 03.01.2018
Makaron spaghetti z sosem bolońskim i warzywami, sok naturalny,  jabłko
Zawiera alergeny: Zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne  (łącznie z laktozą), jaja i produkty pochodne
Czwartek 04.01.2018
Filet  drobiowy  w sosie własnym, ziemniaki z koperkiem, surówka warzywna,  napar herbaciany,  jabłko
Zawiera alergeny: Zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jaja i produkty pochodne, seler i produkty pochodne
Piątek  05.01.2018
Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, ziemniaki , napar owocowa,  jabłko
Zawiera alergeny: Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), jajka i produkty pochodne, zboża i produkty pochodne
Poniedziałek 08.01.2018
Zupa jarzynowa z pulpetami rybnymi,  warzywami i koperkiem, chleb, kaszka z owocem, jabłko
Zawiera alergeny: Zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, seler i produkty pochodne
Wtorek 09.01.2018
Gulasz wieprzowy duszony z warzywami, kaszą, surówka z buraczków i ogórka, herbata z miodem i cytryną, jabłko
Zawiera alergeny: Zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne , jaja i produkty pochodne, seler i produkty pochodne
Środa 10.01.2018
Zupa kalafiorowa  krem z warzywami, mięsem, zieleniną i makaronem, racuchy drożdżowe,  banan
Zawiera alergeny: Zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, seler i produkty pochodne
Czwartek 11.01.2018
Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki piure z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej,  napar  herbaciany, jabłko
Zawiera alergeny: Zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jaja i produkty pochodne, seler i produkty pochodne
  • Do słodzenia napojów używamy miód pszczeli, potrawy solimy solą morską z potasem i magnezem
  • Zabronione jest dosalanie potraw!
  • Zastrzegamy drobne zmiany w jadłospisie
Plan Lekcji
Jadłospis
Tematy Projektów Edukacyjnych